Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda

Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány

Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány

Az alapítvány 1992 őszén alakult.

Alapítói:

  • Heves Megyei Önkormányzat
  • Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Hatvan Város Önkormányzata
  • Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány a megye gazdaságának meghatározó szereplője. Küldetése a vállalkozások minél sokoldalúbb támogatása, beleértve vállalkozások indításához, megalakulásához nyújtott támogatás, a már működő vállalkozások speciális problémáinak megoldásához adott segítség, és a környezeti feltételek formálása egyaránt. Legfőbb célja a mikro- kis- és közepes vállalkozás létrejöttének, fejlődésének elősegítése.

Az Alapítvány 1994 óta foglalkozik a mikrovállalkozások részére kínált kedvezményes kamatozású hitelekkel.
A hitelkonstrukciókhoz ingatlanfedezet szükséges. A kamat kiszámítható, fix kamatozású, árfolyamkockázattól mentes hitelekről van szó, melyek bármikor visszafizethetőek, egyes konstrukcióknál nincs előtörlesztési díj sem.

Az Alapítvány a mikrohitel programok működtetésén túl egyéb vállalkozás-élénkítési tevékenységgel is foglalkozik. Oktatásokat szervez, ingyenes szaktanácsadással, pályázatírói csapattal segíti a mikrovállalkozásokat. Közreműködik a határon túli cégekkel való kapcsolatteremtésben, nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatcseréket szervez. A cél az, hogy – az alapítók szándékának megfelelően – a vállalkozások szellemi és szakmai műhelyévé is váljon az Alapítvány.
Az Alapítvány tevékenységét 5 fős kuratórium irányítja, akiket az alapítók kérnek fel, jelölnek ki a tevékenységre. Az operatív tevékenységet a Vállalkozói Központ végzi. jelenlegi létszám: 10 fő. A programok végrehajtásában a főállású munkatársak mellett több szakértő külsős munkatárs is segíti az Alapítvány tevékenységét.

Jelenleg az Alapítvány több, mint 700 ügyfelet, és 3,5 md feletti hitelállományt kezel.
Az Alapítvány tagja a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorciumnak, melyet a fővárosi és megyei alapítványok közössége alkot, erősítve ezzel is szerepüket a vállalkozások érdekeinek érvényesítésében. Farkas Zoltánt, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kuratóriummának elnökét 2013 nyarán a Konzorcium elnökévé választották.

Az Alapítvány Egerben, a Trinitárius utcában lévő irodájában várja az érdeklődőket.